canlı destek
Ege Meslek Yüksekokulu öğrencileri Kariyer Günlerinde iş dünyasıyla buluştu

Seren KaraÅŸahin – Ece Gürtuna – Beytullah Arabacı

Ä°ZMÄ°R (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksekokulu ve Ä°ÅžKUR iÅŸ birliÄŸinde düzenlenen “Kariyer Günleri”nin açılış töreni yapıldı. Ege Meslek Yüksekokulu EGEM Salonu’nda yapılan etkinliÄŸe;  EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan, Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) Meslek Fabrikası Sosyal Projeler Dairesi BaÅŸkanı Anıl Kaçar, Ä°ÅžKUR Ä°zmir Ä°l Müdürü Kadri Kabak, akademisyenler ve öÄŸrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında öÄŸrenciler, çeÅŸitli firmaların açtığı stantları ziyaret ederek iÅŸ ve staj olanakları hakkında bilgi aldılar.

“ÖÄŸrencilerin iÅŸverenlerle buluÅŸması için çabalıyoruz”

Ege Üniversitesi üst yönetimi olarak öÄŸrencilerin iÅŸverenlerle buluÅŸması için çabaladıklarını söyleyen EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Ege Meslek Yüksekokulu, öÄŸrencilerimizin kariyerlerini iyi yönlendirebilmeleri için olanaklar saÄŸlamaya devam ediyor. Üniversitemizin tüm birimlerinin diÄŸer kurumlarla olan iliÅŸkilerini geliÅŸtirmek için sürekli arayış içerisindeyiz. Kariyer Günleri de bu kapsamda deÄŸerlendirilebilecek etkinliklerden birisi. Bu etkinliÄŸin gerçekleÅŸmesine katkı saÄŸlayan Ege Meslek Yüksekokulu baÅŸta olmak üzere Ä°ÅžKUR’a, Ä°BB’ye, paydaÅŸlara ve sevgili öÄŸrencilere teÅŸekkür ederim” dedi.

Kariyer Günleri sanayicilerle nitelikli iÅŸ gücünü buluÅŸturuyor”

Kariyer günleri boyunca öÄŸrencileri birbirinden farklı etkinliklerle buluÅŸturacaklarını söyleyen Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan “Bu etkinliÄŸi düzenleme amacımız, sanayicilerimiz ile öÄŸrencilerimizi tanıştırarak hem öÄŸrencilerimize staj ve iÅŸ imkânı saÄŸlamak hem de sanayicilerimizin nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılamaktır. ÖÄŸrencilerimiz, bu tarz etkinlikler sayesinde kariyer planlamalarını doÄŸru bir ÅŸekilde yönlendirebilmekte ve kendilerini geliÅŸtirmektedirler” diye konuÅŸtu.

“Olanaklarımızı toplumcu bir modelle gençlere ulaÅŸtırmak istiyoruz”

KonuÅŸmasında Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesinin gençlere yönelik mesleki faaliyetlerinden bahseden Anıl Kaçar, “Ä°BB Meslek Fabrikası Åžube MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı 29 kurs noktası var. Bu noktalarda 95 farklı branÅŸta faaliyetler yürütüyoruz. Yine aynı ÅŸekilde Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Åžube MüdürlüÄŸümüz aracılığıyla kente genç bakış açısını güçlendirmek, kentte gençliÄŸin sözünü ve kürsüsünü ilerletmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bugün de Kariyer Günleri kapsamında, Ege Üniversitesinin bize sunduÄŸu iÅŸ birliÄŸi doÄŸrultusunda kamusal olanakları birlikte güçlendirmek, artırmak ve deÄŸerli katılımcılara kamusal olanaklarımızın tümünü toplumcu bir modelle ulaÅŸtırmak istiyoruz” diye konuÅŸtu.

“Ä°ÅžKUR ve Ege Üniversitesi iki köklü çınar aÄŸacıdır”

Ä°ÅžKUR Ä°zmir Ä°l Müdürü Kadri Kabak ise “ Ä°ÅžKUR, 1946 yılından bu yana ülkemizin istihdam politikalarına katkı sunan 86 yıllık bir çınar aÄŸacıdır. Aynı ÅŸekilde Ege Üniversitesi de 1955 yılından beri tıpkı Ä°ÅžKUR gibi istihdam politikalarına katkı sunmaktadır. Bu iki çınar aÄŸacının gölgesinde Ege Meslek Yüksekokulu öÄŸrencileri ile birlikte olmaktan büyük bir keyif duyuyoruz. Ülkemizin ve tüm dünyanın istihdam politikalarının belirlenmesi aÅŸamasında sanayi, nitelikli iÅŸ gücü ve eÄŸitimi bir araya getirebilmek açısından meslek yüksekokullarının önemli bir yeri vardır. Bu tür etkinliklerin öÄŸrencilere çok büyük katkısı olacaktır. EmeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuÅŸmalarının ardından öÄŸrenciler, düzenlenen kiÅŸisel geliÅŸim seminerlerine katıldı. Seminerlerin sonrasında sanatçı Mehmet Demirkesen’in akustik performansı öÄŸrencilere keyifli dakikalar yaÅŸattı. “Kariyer Günleri” etkinlikleri ikinci gününde de çeÅŸitli seminerler ve konserlerle devam etti.

KAYNAK: EGE ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° HABER AJANSI "EGEAJANS"

Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°