Ege Üniversitesi aday öğrencileri ağırladı

Ege Üniversitesi (EÜ), “14. Tercih Günleri” programı kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite adaylarını kampüste ağırladı. Üniversite tercihi yapacak aday öÄŸrencilere, üniversitenin sunduÄŸu eÄŸitim öÄŸretim, araÅŸtırma geliÅŸtirme hayatı; sosyal, kültürel, sanatsal, sportif olanakları ile barınma, beslenme ve ulaşım imkânları hakkında bilgi vermek amacıyla 14’üncüsü gerçekleÅŸtirilen Tercih Günleri Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonunda baÅŸladı. Program kapsamında aday öÄŸrencilere üniversitenin akademisyenleri tarafından ilgi duydukları bölüm ve fakülteler hakkında detaylı bilgi veriliyor.

GeçtiÄŸimiz yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleÅŸtirilen etkinlik, bu yıl hem çevrimiçi hem de yüz yüze olarak düzenlendi. EtkinliÄŸe öÄŸrenciler ve veliler yoÄŸun ilgi gösterdi. Büyük Spor Salonunda fakülteler ve yüksekokullar tarafından kurulan tanıtım stantlarında öÄŸrenciler, Ege Üniversitesi hakkında merak ettikleri tüm soruların cevaplarını aldı.

Stantları gezerek, üniversite adayları ve aileleriyle sohbet eden Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak, üniversite eÄŸitimine baÅŸlayacak olan gençlerimizin bilinçli tercihler yapmalarını saÄŸlamak amacıyla Tercih Günleri etkinliÄŸi düzenliyoruz. Bu etkinlik aracılığıyla öÄŸretim elemanlarımız tarafından gençlerimize; tercih edebilecekleri bölümler, iÅŸ imkânları, üniversitemizdeki eÄŸitim, saÄŸlık, ulaşım, sosyal yaÅŸam, beslenme ve barınma gibi konularda bilgiler veriliyor. Aynı zamanda aday öÄŸrencilerimiz ve öÄŸretim görevlilerimiz birebir iletiÅŸim kurma fırsatı yakalayarak, akıllardaki tüm soru iÅŸaretlerini ortadan kaldırıyorlar. Åžeffaf ve eriÅŸilebilir yönetim anlayışımız, öÄŸrenci odaklı uygulamalarımızla üniversitemizde oluÅŸturduÄŸumuz huzurlu ve güvenli kampüs ortamımıza tüm aday öÄŸrencilerimizi bekliyoruz” diye konuÅŸtu.

Aday öÄŸrencilerin tercih listesi oluÅŸtururken göz önünde bulundurmaları gereken noktalara da  dikkat çeken Rektör Budak, “Adaylar, tercihlerinde yer verecekleri üniversitelerin eÄŸitim öÄŸretim altyapısına, kampüs olanaklarına, akademisyen gücüne,  sahip oldukları hem kurumsal hem de program akreditasyonuna, uluslararası akademik standartlara uyumuna, biliÅŸim altyapısına, öÄŸrencilerine yönelik pozitif uygulamalarına sektörlerle iÅŸ birliklerine, öÄŸrenci topluluklarının yelpazesine saÄŸlık, beslenme, barınma, ulaşım imkânlarına dikkat etmeliler” dedi.

“Hem bizim için hem de ailelerimiz için oldukça verimli bir etkinlik”

Tercih Günleri etkinliÄŸinin gençler için faydalı olacağını ifade eden aday öÄŸrenci Ä°rem Öztürk, “Ege Üniversitesi Tercih Günleri etkinliÄŸini hem biz aday öÄŸrenciler hem de ailelerimiz için oldukça verimli buldum. Benzer etkinliklere kıyasla,  stantlarda yalnızca öÄŸrencilerin deÄŸil, öÄŸretim görevlilerinin de yer alması hoÅŸumuza gitti. Çünkü ailelerimizle birlikte akıllarımızda hiçbir soru iÅŸareti kalmayacak kadar kapsamlı bilgiler edindik. EtkinliÄŸin benim gibi aklında soru iÅŸaretleri bulunan diÄŸer adaylar için de epey faydalı olacağını düÅŸünüyorum” dedi.

EtkinliÄŸe katılan aday öÄŸrencilerden Ahmet Yılmaz ise “Gerek kampüs gerekse eÄŸitim ve öÄŸretim imkânları açısından Egeli olmaktan mutluluk duyacağımızı düÅŸünüyorum. EtkinliÄŸe geldiÄŸimde edindiÄŸim bilgiler de bunu doÄŸruluyor. Stantlarda yalnızca öÄŸrencilerin deÄŸil, hocaların da bulunması bizlere verilen deÄŸeri gösteriyor. Umarım gelecek sene ben de bir Egeli olarak buradaki stantlarda yer alabilirim” diye konuÅŸtu.

“Ä°letiÅŸim Fakültesi teorik eÄŸitimin yanında uygulama imkânı sunuyor”

EÜ Ä°letiÅŸim Fakültesinin standında görev alan ArÅŸ. Gör. Ecenur Kaya Yıldırım, “Biz, 50 yılı aÅŸkın tarihi olan, ulusal alanda akredite olarak kalitesini kanıtlamış ve uluslararası geçerli diploma imkânı sunan bir fakülteyiz. Teorik altyapıyı verebilecek donanımlı akademik kadronun yanı sıra; öÄŸrencilerine Medya Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi çatısı alındaki EÜ Televizyonu, Ege Ajans Haber Ajansı, Radyo Ege Kampüs gibi uygulama alan ve imkânları da sunuyoruz. ÖÄŸrencilerimiz; Erasmus, Farabi gibi deÄŸiÅŸim programlarından da yararlanabiliyor. Bu yıl tercih yapacak öÄŸrencilerimizi dört gözle bekliyoruz” dedi.

KAYNAK: Ege Üniversitesi Haber Ajansı 'EGEAJANS' / 3 AÄŸustos 2022

Haber Linki: https://www.euegeajans.com/index.php/2022/08/03/ege-universitesi-aday-ogrencileri-agirladi/