EÜ öğrencilerine kariyer basamaklarında profesyonel destek

Ege’de Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor

Ege Üniversitesi Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü, öğrencilerin kariyerlerinin gelişimini izlemek ve yönlendirmek adına ihtiyaç duydukları profesyonel desteği vermeye devam ediyor.  Koordinatörlük, kendilerini ve mesleklerini tanıma yolculuğunda öğrencilere yol gösterirken,  kariyer adımlarını emin biçimde ve doğru şekilde atmalarını sağlıyor.

Kariyerin, yaşam boyu planlanması gereken bir olgu olduğunu söyleyen Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru Kalyoncu, “Biz, öğrencilere hem yetenekleri, becerileri ve aldıkları eğitimler doğrultusunda hem de gelecekle ilgili planlarına ulaşmaları konusunda rehberlik yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisine bağlı olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Pandemi sürecinden bugüne Türkiye’de en fazla online kariyer etkinliği yapan üniversiteyiz. Pandemi döneminde 2 binin üzerinde etkinlik düzenledik. Gençleri hem sektörle hem de alanlarında uzman akademisyenlerle bir araya getirdik. Amacımız, gençlerin kariyer yolculuklarını planlama sürecinde yanlarında olmak ve ihtiyaç duydukları rehberliği yapmak”  diye konuştu.

“Ulusal Staj Programı çok büyük bir şans”

Ulusal Staj Programı hakkında bilgiler veren Öğr. Gör. Kalyoncu, “Biz, Ulusal Staj Programının her aşamasında gençlere bilgilendirme yapıyoruz. Bu program gerçekten büyük bir şans. Sadece diplomaları değil, aldıkları sertifikaları sisteme yüklüyorlar. İşverenler, gençlerin arasında, kişisel bilgilerini görmeden, diplomasını aldıkları eğitimlere bakarak bir tercih yapıyorlar. Pandemi döneminde staj yapmak bu kadar zorken, ulusal staj programına başvuran tüm gençler, staja gitme imkânı buldular. Ege Üniversitesi bu konuda hassasiyeti yüksek bir üniversite. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, öğrenci odaklı yönetim anlayışına çok önem veriyor. Biz de kariyer ofisi olarak; stajları gençlere tanıtmaya, firmalarla yaptığımız görüşmelerle uygulama imkânlarını artırmaya çalışıyoruz”  dedi.

“Öğrencilerimizi iş dünyasıyla bir araya getirmeye devam edeceğiz”

Yeni eğitim öğretim döneminde yoğun bir takvimlerinin olduğunu belirten Öğr. Gör. Kalyoncu “Kariyer zirveleri, online ve yüz yüze kariyer etkinlikleri planladık. Yine fuar hazırlıklarımız var.  Biz her koşulda öğrencilerimizi iş dünyasıyla bir araya getireceğiz. En önemlisi de dijital çağa hazır olmalarını istiyoruz. Pandemi döneminde fakültelerden ve meslek yüksekokullarından temsilci gençler belirledik. Onlarla on beş günde bir, bazen her hafta toplantılar yaptık. Etkinliklerimizde başarılı olmamızın sırrı buydu. Gençleri işin merkezine almak. Bu yıl da bunu yapacağız ve dönemin başında gençlerle bir araya geleceğiz. Aslında onlar kimleri görmek istiyor, kimleri dinlemek istiyorlar bizim için önemli olan o” diye konuştu

“Tüm öğrencilerimizi aramızda görmek istiyoruz”

Öğrencilerin, kariyer merkezinin organizasyonlarında yer almasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Öğr. Gör. Kalyoncu “Bu işin parçası olmak isteyen her öğrencimizi aramızda görmek istiyoruz. Sadece fakültelerde seçilen belli öğrencilerin kariyer elçisi olması gerekmiyor. Bizi arasınlar, ofise gelsinler ve organizasyonların bir parçası olmak istediklerini bizlere iletsinler. Bu, bizim için en büyük mutluluk olur. Projelerin bir parçası olsunlar ve bizimle iletişime geçsinler. Yol haritaları belirlemek, bu yolculuğun başında kariyer planıyla ilgili bir uzman desteği almak çok kıymetli. Biz, gençlerle yol almaktan çok mutlu oluruz’’ dedi.

Haber Kaynağı: Ege Üniversitesi Haber Ajansı 'EGEAJANS'

Haber: Abdullah Fatih Elmacıgil, Ata Yağız Sungur, Batuhan Kaya