USEM Kariyer Fuarı'nın hazırlıkları hız kazandı

Rektör Budak baÅŸkanlığındaki USEM Ä°cra Heyeti, Vali KöÅŸger ve Ä°TO’yu ziyaret etti.

USEM Kariyer Fuarı’nın hazırlıkları hız kazandı

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°nsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, SaÄŸlık Bakanlığı iÅŸ birliÄŸinde,  Ege Üniversitesinin baÅŸkanlığında; Ä°zmir Kâtip Çelebi, Manisa Celal Bayar, Afyonkarahisar SaÄŸlık Bilimleri ve UÅŸak Üniversitelerinin ortaklığında 17-18 Åžubat 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan ” Uluslararası SaÄŸlık, Estetik ve Medikal Kariyer Fuarı” (USEM) için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Fuarın icra heyeti üniversitelerinin rektörleri, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ev sahipliÄŸinde toplandı. Ä°zmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, UÅŸak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem SavaÅŸ ve Afyonkarahisar SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah OkumuÅŸ; Rektör Prof. Dr. Budak’la bir araya gelerek fuar hazırlıkları ile ilgili fikir alışveriÅŸinde bulundular.

Vali KöÅŸger ve Ä°TO’ya ziyaret

Fuar icra heyeti, Ege Üniversitesindeki toplantının ardından önce Ä°zmir Ticaret Odası’nı ziyaret ederek BaÅŸkan Mahmut Özgener ile bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdi. Özgener’den destek sözü alan heyet daha sonra fuarın gerçekleÅŸtirileceÄŸi alana giderek incelemelerde bulundu. Ä°zmir Valisi Yavuz Selim KöÅŸger’i de ziyaret eden fuar icra heyeti, Vali KöÅŸger’e fuarla ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi

Düzenlenecek fuarın geniÅŸ bir sektör yelpazesine hitap ettiÄŸini vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Geçen yıl Ege Kariyer Fuarını yaklaşık 100 bin katılımcı ile gerçekleÅŸtirmiÅŸtik. Bu fuarda da benzer düzeyde bir yoÄŸunluk bekliyoruz. Fuarımız çok geniÅŸ bir kitleye hitap ediyor. Sadece saÄŸlık deÄŸil aynı zamanda estetik ve medikal alanında faaliyet gösteren firmalar için de kendilerini göstermek için çok uygun bir fırsat olacak” diye konuÅŸtu.

ÖÄŸrenci-Sektör buluÅŸması

Fuar kapsamında saÄŸlık, estetik ve medikal alanında eÄŸitim gören öÄŸrencilerin firmalarla buluÅŸma ÅŸansı yakalayacağına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Budak, “SaÄŸlık, estetik, kozmetik, eczacılık, medikal, tıbbı teknolojiler ve saÄŸlık turizmi alanlarına ilgi duyan, bu alanda kariyer planlayan öÄŸrenciler ve giriÅŸimciler sektörün önde gelen firmaları ile bir araya gelecek. Staj ve istihdam imkanlarının yanı sıra ilham veren kariyer hikayelerini dinleyecekler. Fuara baÅŸkanlık yapacak Ege Üniversitesinin Rektörü olarak söz konusu alanlarda faaliyet gösteren firmaları, bu alanlara yönelik eÄŸitim gören gençleri ve giriÅŸimcileri önemli fırsatlara gebe olan fuarımıza davet ediyorum. Ä°zmir’imiz;  saÄŸlık tesisleri, kaplıcaları ve termalleri ile SaÄŸlık Turizmi alanında oldukça potansiyelli bir kent. Biz de fuarımızda bu potansiyelin ortaya çıkmasını hedefliyoruz. Ä°ÅŸ birliÄŸi yatığımız üniversitelerimiz ile birlikte ülkemize ve bölgemize yakışır bir fuar gerçekleÅŸtireceÄŸiz. BaÅŸta icra heyetinde yer alan Rektörlerimiz olmak üzere desteÄŸini bizlere hissettiren tüm paydaÅŸlarımıza teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası SaÄŸlık, Estetik ve Medikal Kariyer Fuarı hazırlıkları ile ilgili videoyu izlemek için lütfen tıklayınhttps://www.youtube.com/watch?v=_-hcsVMVpnI

Haber : Ege Üniversitesi Haber ajansı 'EGEAJANS'

Tarih : 18 Ocak 2023 ÇarÅŸamba