Ege Üniversitesi'nden uzman ekip deprem bölgesinde incelemelerde bulunacak

KahramanmaraÅŸ merkezli 10 ili etkileyen ÅŸiddetli depremlerin ardından tüm gücünü seferber eden Ege Üniversitesi; deprem konularında akademik çalışmalar yürüten bilim heyetini sahada incelemelerde ve tespitlerde bulunmak üzere deprem bölgesine gönderdi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi bölümünde betonarme, çelik, yığma yapılar, geoteknik ve yapı malzemeleri konularında çalışmalar yürüten uzmanlardan oluÅŸan ekip depremlerin bölgedeki mevcut yapılarda ve zeminlerde neden oldukları tesirler hakkında araÅŸtırmalar yapacaklar. Heyetteki uzman inÅŸaat mühendisleri, 30 Ekim 2020 tarihinde KuÅŸadası açıklarında meydana gelen ve Bayraklı’da yıkıma neden olan Ä°zmir Depremi'nde de çalışmalarda bulunmuÅŸlardı.

Asrın en büyük felaketleri arasında gösterilen ve merkez üssü KahramanmaraÅŸ’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ardışık iki depreme müteakiben ayni ve nakdi yardım kampanyası baÅŸlatarak saÄŸlık ekibini hemen bölgeye gönderen Ege Üniversitesi, ÅŸimdi de deprem bölgesindeki yapılarda incelemelerde ve tespitlerde bulunmak üzere Mühendislik Fakültesi Ä°nÅŸaat Bölümü öÄŸretim elemanlarından oluÅŸan bilim ekibini bölgeye yolcu etti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemiz, tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşıyor. Akademik ve idari çalışanlar ile öÄŸrencilerimizden gelen yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaÅŸtırmayı sürdürüyoruz. Ege Üniversitesinin gönüllü saÄŸlık ekibi de depremin hemen ardından bölgeye intikal ederek depremzedelere saÄŸlık hizmeti sunmaya baÅŸladı. Deprem bölgesinden desteÄŸini esirgemeyen üniversitemiz mensupları bölgedeki vatandaÅŸların ihtiyaçlarının karşılanması için tam bir seferberlik ruhu ile hareket ediyorlar. Bugün de bölgede hasar tespiti yapmak, incelemelerde bulunmak üzere betonarme yapılar, geoteknik, ulaÅŸtırma, yapı iÅŸletmesi ve malzemeleri ile zemin mekaniÄŸi konularında akademik çalışmalar yürüten bilim heyetini bölgeye uÄŸurluyoruz.  Depremin ilk dakikasından itibaren insanüstü bir gayretle kesintisiz görev yapan kurtarma ekiplerine, saÄŸlık personeline, yardım çaÄŸrılarına destek olan yüce gönüllü vatandaÅŸlarımıza ve çalışanlarımıza teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.