Liseli gençlere Ege Üniversitesi tanıtıldı

Haber: Furkan Karakoca, UÄŸur Bakar

Fotoğraf: Simge Arıcan

Ege Üniversitesi(EÜ) 24. Tanıtım Günleri kapsamında ülkenin dört bir yanından gelen liseli öÄŸrencilere “Üniversite Tanıtım Sunumu” yapıldı. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸen tanıtım sunumunu EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan yaptı. EtkinliÄŸe akademisyenler, Egeli gençler ile farklı liselerden öÄŸretmen ve öÄŸrenciler katıldı.

Liseli gençlere seslenen EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Bugün üniversitemiz ile ilgili bilgi vermek, akademik, idari birimler ile sosyal, kültürel ve sportif olanakları tanıtmak amacıyla bir aradayız. Sizlerin saÄŸlıklı bir kariyer planlaması yapabilmesine vesile olabilirsek ne mutlu bize. Ege Üniversitesi Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi. Göreve baÅŸladığımızda mutlu çalışanlar, kaliteli eÄŸitim ve aydınlık gelecek sloganıyla yola çıktık. Ege Üniversitesi her zaman öÄŸrenci odaklı bir üniversite olmayı hedefliyor. Türkiye’de tam akredite olan ilk üniversiteyiz. Programlarımızın yüzde yetmiÅŸi akredite oldu. Uluslararası tanınır tam akredite bir araÅŸtırma üniversiteyiz ”   diye konuÅŸtu.

“Türkiye’nin en zengin spor altyapısına sahibiz”

Ege Üniversitesinin imkânlarından bahseden Prof. Dr. Ersan, “Köklü bir üniversiteye sahibiz, laboratuvar altyapımızdan, kütüphanemizin kaynak çeÅŸitliliÄŸine kadar birçok olanaÄŸa sahibiz. ÖÄŸrenci Köyünün yanı sıra öÄŸrencilerimizin barınma imkânını geniÅŸletmek için Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın giriÅŸimleriyle 10 bine yakın kapasiteye sahip yurt inÅŸa ediyoruz. Beslenme ile ilgili ise kampüsümüzde üç öÄŸün yemek verilmektedir. Yemeklerimiz gıda mühendisleri ve teknikerleri kontrolünden geçerek yemekhanemizde verilmektedir. Spor tesisleri açısından Türkiye’nin en zengin üniversitelerinden biriyiz. Kampüs içerisinde üç adet spor salonu, bir adet çim sahası, atletizm pistleri, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları, jimnastik salonu, tenis kortları ve suni çim sahasından oluÅŸan tesislerimiz öÄŸrencilerimizin kullanımına açıktır” dedi.

“EÜ’nün olmazsa olmazı kültür ve sanattır”

Son olarak üniversitenin sosyal faaliyetlerine deÄŸinen Prof. Dr. Ersan, “Ege Üniversitesinin olmazsa olmazı kültür ve sanattır. Kampüsümüzde öÄŸrencilerimizin ders dışı zamanlarını deÄŸerlendirebilecekleri serbest zamanlarını, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle destekleyerek beden ve ruh saÄŸlıklarını geliÅŸtirmek, korumak ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla pek çok etkinlik gerçekleÅŸtiriyoruz. ÖÄŸrencilerimizin ayrıcalıklı olabilmesi adına hastane randevularında sıra beklemeden öncelik veriyoruz. Her yıl düzenli olarak yaptığımız bahar ÅŸenlikleri öÄŸrencilerimizin yoÄŸun ilgisi ve katılımıyla çok eÄŸlenceli geçiyor. Hedeflerimizden biri de yeÅŸil kampüs projesidir. Amacımız en yeÅŸil ve en geniÅŸ kampüs unvanına sahip olmaktır. Ege Üniversitesi TÜBÄ°TAK desteÄŸi alan üniversiteler içerisinde en ön sıralardadır. Biz Ege Üniversitesi olarak elimizden gelen bütün hizmetleri öÄŸrencilerimize sunuyoruz. Eksiklerimizi tamamlamaya gayret ederek, talepleri de dikkate alarak çalışmalarımızı hızlı bir ÅŸekilde sürdüreceÄŸiz. Katılımınız için teÅŸekkür ederiz. Hepiniz için üniversite sınavınız hayırlı olsun” dedi.

HABER KAYNAÄžI : EGE ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° HABER AJANSI "EGEAJANS"