EÜ Gastronomi Akademisi'nin ücretsiz eğitimleri başladı

EÜ ÇeÅŸme Turizm Fakültesi düzenlediÄŸi halka açık eÄŸitimlerle akademik gücünü toplumla buluÅŸturuyor.

EÜ Gastronomi Akademisinin ücretsiz eÄŸitimleri baÅŸladı

Ä°zmir ve Ege Bölgesinde gastronomi turizmine önemli katkı sunacak olan Ege Üniversitesi ÇeÅŸme Turizm Fakültesi Shipley-AltındaÄŸ Gastronomi Akademisi bünyesinde halka yönelik ücretsiz eÄŸitimler baÅŸladı.

Feyza’nın Mutfağı” sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Kıyı Ege Mutfağı” ve “Temel Barista EÄŸitimi” atölyeleri baÅŸlıklı eÄŸitimlerin açılış dersini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin verdi. Ücretsiz olarak halka sunulan eÄŸitimler, Ege Üniversitesi ÇeÅŸme Turizm Fakültesi ve Ege Üniversitesi Sürekli EÄŸitim Merkezi, Bridge to Turkey (BTF)  iÅŸ birliÄŸi ile gerçekleÅŸtiriliyor.

Kıyı Ege Mutfağı ve Barista Eğitimi

EÄŸitimlere gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “8 Aralık tarihinde açılışını gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz Shipley-AltındaÄŸ Gastronomi Akademisinde Kıyı Ege Mutfağı ve Barista EÄŸitimi derslerimizi gerçekleÅŸtirmenin mutluluÄŸunu yaşıyoruz. Katılımcılarımız, eÄŸitimlerimizden ücretsiz ÅŸekilde faydalanıyorlar. Ä°limize ve bölgemize gastronomi turizmi açısından önemli katkılar sunmayı amaçlayan akademimizin kurulmasına destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, bağışçılarımıza ve emeÄŸi geçen eÄŸitimcilerimize bir kez daha teÅŸekkür ediyorum. Gelecek dönemlerde eÄŸitimlerimizin sayısını ve çeÅŸitliliÄŸini artırmayı planlıyoruz” diye konuÅŸtu.

BaÅŸarılı katılımcılara EÜ onaylı sertifika verilecek

Mutfak ÅŸefi olmayı hayal eden, gastronomiye ve mutfaÄŸa ilgi duyan bireylere ücretsiz olarak sunulan eÄŸitimler, beÅŸ hafta boyunca devam edecek. EÄŸitimi baÅŸarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek.

Haber Kaynağı : Ege Üniversitesi Ajansı 'EGEAJANS'

Tarih                  : 11 Mayıs 2023 PerÅŸembe