Ege Üniversitesi'nde Siber Güvenlik MYO Açılıyor

Ege Üniversitesi, Türkiye’nin siber güvenlik uzmanlarını yetiÅŸtirecek.

Türkiye’nin 4 Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulundan birisi Ege Üniversitesi bünyesinde açılıyor

Türkiye’nin 4 Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulundan birisi Ege Üniversitesi (EÜ) bünyesinde açılacak. Ülkemizin, ‘Dijital Ä°novasyon Ä°ÅŸ BirliÄŸi Platformu’nun kurucu 8 üyesinden birisi olan Ege Üniversitesi, siber saldırılara karşı uzmanlar yetiÅŸtirecek.

YükseköÄŸretim Kurulu (YÖK) ile CumhurbaÅŸkanlığı Dijital DönüÅŸüm Ofisi arasında imzalanan protokol kapsamında 4 yeni siber güvenlik meslek yüksekokulu açılacak.  Kamu kurumları ve ÅŸirketler için önemli hale gelen dijital güvenliÄŸi saÄŸlamak amacıyla eÄŸitim öÄŸretim verecek olan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarından birisi de Ege Üniversitesinde açılacak.

YÖK ile CumhurbaÅŸkanlığı Dijital DönüÅŸüm Ofisi arasında geçen yıl imzalanan protokol uyarınca teknoparkı olan 4 üniversitede siber güvenlik meslek yüksekokulu açılmasının kararlaÅŸtırıldığını vurgulayan EÜ Rektörü Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “DijitalleÅŸmenin artmasıyla baÅŸta kamu kurumları ve ÅŸirketler için önemli hale gelen dijital güvenliÄŸi saÄŸlamak amacıyla açılacak olan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarından birisi de üniversitemiz çatısı altında kurulacak. Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarını tercih edecek öÄŸrencilerimize burs ve istihdam desteÄŸi saÄŸlanacak. Üniversitemiz bünyesinde,  Teknoparkımız ile entegre olacak Yüksekokulumuz, bu sene 25 öÄŸrenci ile eÄŸitim öÄŸretime baÅŸlayacak. ÖÄŸrencilerimiz, siber güvenlik alanındaki temel konuların yanı sıra güvenlik teknolojileri, aÄŸ güvenliÄŸi, sızma testleri ve veri analizi gibi konularda da eÄŸitim alacak. Ayrıca, öÄŸrenimleri süresince teorik bilgileri uygulama becerisi kazanacakları laboratuvar çalışmaları ve proje çalışmaları da  yapacak. ÖÄŸrencilerimiz mezun olduklarında kolaylıkla iÅŸ bulabilmelerini saÄŸlamak amacıyla sektörün önde gelen firmalarıyla da iÅŸ birliÄŸine gideceÄŸiz” dedi.

“Ege Üniversitesi siber güvenlik uzmanları yetiÅŸtirilecek”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin en köklü yükseköÄŸretim kurumlarından olan tam akredite araÅŸtırma üniversitemiz,  CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın öncülüÄŸünde baÅŸlatılan Dijital Türkiye ve Milli Teknoloji Hamlesi doÄŸrultusunda, biliÅŸim teknolojileri ve dijitalleÅŸme alanlarında da bir baÅŸarı ivmesi yakalayarak, büyük bir dönüÅŸüme imza atıyor. Üniversitemizin son dönemde belirlediÄŸi yol haritası ve stratejik hedefleri arasında ilk sırada dijitalleÅŸme ve uluslararasılaÅŸma yer alıyor. Bu hedefimiz kapsamında yaptığımız çalışmalarla üniversitemizin teknolojik altyapısını dünya standartlarına kavuÅŸturduk. Öne aldığımız dijitalleÅŸme hedefimiz doÄŸrultusunda 85’i öÄŸrencilere yönelik olmak üzere eÄŸitim öÄŸretimden, araÅŸtırma geliÅŸtirmeye, idari ve akademik iÅŸ ve iÅŸlemlerden saÄŸlık alanına kadar pek çok dijital uygulamayı hizmete açtık. Üniversitemize kazandırdığımız öncü dijital uygulamalar ile tüm süreçleri etkin, hızlı ve verimli hale getirdiÄŸimizi söyleyebilirim. Akademik bilgi birikimi, teknik altyapı olgunluÄŸu ve dijital uygulamalarıyla Dijital Ä°novasyon Ä°ÅŸ BirliÄŸi Platformu’nun kurucu üyesi olarak seçilen 8 üniversiteden birisiyiz. Tıp Fakültesi Hastanemiz; idari, mali ve tıbbi süreçlerde biliÅŸim teknolojilerinin kullanılması, bilgi iletiÅŸim sistemleriyle entegre olmuÅŸ, saÄŸlık çalışanları ve hastaların tele tıp uygulamalarıyla kurum içinden veya dışından veri alışveriÅŸinde bulunabildiÄŸi yapısı dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel MüdürlüÄŸü Bilgisayar Programlarına Ä°liÅŸkin Kayıt Tescil Belgesi ile ödüllendirildi. Bu baÅŸarılarımıza ÅŸimdi de bir yenisi daha eklendi. Ülkemizin 4 Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulundan birisi Üniversitemiz bünyesinde açılıyor. Ege Üniversitesi, siber güvenlik uzmanları yetiÅŸtirilecek” diye konuÅŸtu.

“Türkiye Yüzyılını akademinin yüzyılı yapmak için çalışacağız”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, uluslararası standartlarda altyapıya sahip bir araÅŸtırma üniversitesi olarak dijitalleÅŸme alanında nitelikli çalışmalarımıza devam edeceÄŸiz. Ege Üniversitesi olarak Ülkemizin dijital dönüÅŸümüne bilimsel katkı sunmaya, Türkiye Yüzyılını akademinin dijital yüzyılı yapmak için var gücümüzle çalışamaya, çağın gerekleri ile donatılmış bir nesil yetiÅŸtirmeyi sürdüreceÄŸiz. Üniversitemizin hedeflerine kararlılıkla ilerlemesinde bizlere her türlü desteÄŸi veren CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayip ErdoÄŸan baÅŸta olmak üzere, YÖK BaÅŸkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a, Bakanlarımıza bir kez daha ÅŸükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haber Kaynağı : Ege Üniversitesi Ajansı 'EGEAJANS'

Tarih                  : 17 Mayıs 2023 ÇarÅŸamba