Ege Üniversitesi'nde Mezunlar Öğrencilerle Buluştu

Ege’de öÄŸrenciler ve mezunlar bir araya geldi

Rektör Prof. Dr. Budak, “Mezunlarımızın baÅŸarıları bizleri gururlandırıyor”

Ege Üniversitesi Kariyer Planlama ve BaÅŸarı KoordinatörlüÄŸü tarafından organize edilen “Mezunlarımız ÖÄŸrencilerimizle BuluÅŸuyor” etkinliÄŸi kapsamında mezunlar ve öÄŸrenciler bir araya gelerek deneyim paylaşımında bulundu. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleÅŸtirilen etkinliÄŸe Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ üst yönetimi, senato üyeleri, akademik-idari personel, öÄŸrenciler ve mezunlar katıldı.

KonuÅŸmasında mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Siz kıymetli mezunlarımızın baÅŸarıları sayesinde ülkemizin dört bir yanında üniversitemizden övgüyle bahsediliyor. Meslek hayatınızda imza attığınız her baÅŸarı bizleri gururlandırıyor. Bizler, bir Üniversitenin baÅŸarı ölçütlerinin başında mezunlarının baÅŸarısının olduÄŸuna inanıyoruz. Bu bilinçle, göreve geldiÄŸimiz ilk andan itibaren mezunlarla ilgili hedeflerimizi gerçekleÅŸtirmek için pek çok yeni uygulamayı hayata geçirdik.  Mezunlarımıza dönem arkadaÅŸları ve hocalarıyla vakit geçirecekleri ve Egeli olmanın ayrıcalığını tekrardan hissedecekleri mezun buluÅŸmaları etkinlikleri düzenledik. Åžu ana kadar 59 bin 975 kiÅŸiyi Mezun Sistemi’ne kaydettik. Mezunlarımıza, hem üniversite içinde hem de üniversite dışında anlaÅŸmalı olduÄŸumuz kurumlardan indirimli olarak faydalanma hakkı veren, kampüsümüze giriÅŸ çıkış kolaylığı saÄŸlayan; sosyal tesislerimizden, kütüphanemizden faydalanmalarını saÄŸlayan Mezun Kart uygulamasını hayata geçirdik. Son altı ayda sistemimize 5 bin 353 mezunumuz dahil ettik, 592 mezun etkinliÄŸi düzenledik, çok sayıda iÅŸ ve eÄŸitim ilanını toplam 108 bin 615 mezunumuza mailing yoluyla ulaÅŸtırdık. Bunun yanı sıra mezunlarımızı içeren çeÅŸitli sosyal sorumluluk projeleri hazırladık ve uygulamaya devam ediyoruz” diye konuÅŸtu.

Eylül ayında büyük bir mezun buluÅŸması gerçekleÅŸtireceklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Bizleri bir araya getiren bu anlamlı etkinlikte siz deÄŸerli mezunlarımızı, Kariyer Planlama ve BaÅŸarı KoordinatörlüÄŸümüze baÄŸlı Mezunlarla Ä°liÅŸkiler Ofisinde aktif olarak yer almaya, öÄŸrencilerimizle bilgi ve tecrübelerinizi paylaÅŸmaya davet ediyorum. Eylül ayı içerisinde gerçekleÅŸtireceÄŸimiz büyük mezun buluÅŸmamızda sizleri ailelerinizle birlikte kampüsümüzde ağırlayacağımızın da müjdesini vermek istiyor,  sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Üniversitemize tekrar hoÅŸ geldiniz” dedi.

Ege mezunu baÅŸarılı sporculara ve antrenörlere plaket takdim edildi

Etkinlikte 18. Türkiye Üniversiteler Yaz Spor Oyunlarında Voleybol Erkekler Süper Ligi ÅŸampiyonu olan Ege Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı, baÅŸarılarını öÄŸrenciler ve mezunlarla kutladı. Ege Üniversitesi mezunu olan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin EroÄŸlu, Türkiye Cimnastik Federasyonu BaÅŸkan Vekili Ä°smail Göktekin, Antrenör Yılmaz Göktekin ile milli sporcular Ferhat Arıcan, Adem Asil ve Ahmet Önder de mezun oldukları üniversitede öÄŸrencilerle deneyimlerini paylaÅŸtılar. BaÅŸarılı sporcu ve antrenörlere Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından plaket takdim edildi.

Samsunspor’u Süper Lig’e taşıyarak büyük bir baÅŸarı elde eden Teknik Direktör Hüseyin EroÄŸlu, Türkiye’nin özellikle cimnasitk alanında son dönemlerde önemli sporcular yetiÅŸtirdiÄŸini belirtti. EroÄŸlu, mezun olduÄŸu Ege Üniversitesinde bulunmaktan dolayı duyduÄŸu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye Cimnastik Federasyonu BaÅŸkan Vekili Ä°smail Göktekin ve Antrenör Yılmaz Göktekin ise özellikle artistik cimnastiÄŸin, olimpiyatların en fazla izlenen dallarından biri olduÄŸunu belirterek, olimpiyatlara giden 5 sporcudan 4’ünün Ege Üniversitesi mezunu olduÄŸuna dikkat çektiler.

Sporcular adına konuÅŸan olimpiyat madalyalı sporcu Ferhat Arıcan ise Ege Üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaÅŸadıklarını belirterek hocalarına ve antrenörlerine teÅŸekkür etti.

Program kapsamında EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından hazırlanan zeybek gösterisi katılımcıların beÄŸenisini kazandı.  Tıp Fakültesi öÄŸretim üyelerinden oluÅŸan The Rocktors grubu ile birlikte sahne alan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Uzun Ä°nce Bir Yoldayım” ve “Çöpçüler” ÅŸarkılarına eÅŸlik etti. Etkinlikte ayrıca Ege Üniversitesinden mezun olan tanınmış kiÅŸilerin mesajlarını içeren bir video gösterimi yapıldı.

Haber Kaynağı : Ege Üniversitesi Ajansı 'EGEAJANS'

Tarih                  : 25 Mayıs 2023 PerÅŸembe

Ä°lgili Videoyu izlemek için lütfen tıklayınız : https://www.youtube.com/watch?v=y5BHeWwGU2k