TEKNOFEST Sonrası Ege'de Öğrencilere Sıcak Karşılama

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen dünyanın en kapsamlı havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir’de, Ege Üniversitesi takımlarının hazırladıkları projeler ziyaretçilerden tam not aldı.

Cumhuriyet’in 100. yılında İzmir’de ilk kez düzenlenen TEKNOFEST sona erdi. Çiğli Havaalanı’nda 5 gün süren festival, çok sayıda bilim, kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. Özel ve kamu kurumları stantlarında geliştirdikleri yerli ve milli teknoloji temalı ürünleri İzmirlilere tanıtım olanağı buldu. Ege Üniversitesinin paydaşı olduğu dev organizasyonda Egeli öğrencilerin bilim ve teknoloji temalı projeleri 7’den 70’e her yaştan katılımcının ilgi odağı oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Akademik paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz TEKNOFEST 2023’ün son etabı İzmir’de tamamlandı. Her yaştan katılımcı bu dev organizasyonu ziyaret ederek ülkemizin yerli ve milli teknoloji alanında geldiği noktayı yakından görme olanağı buldu. Üniversitemiz standında sergilediğimiz teknoloji odaklı projelerimiz ziyaretçilerden tam not alarak göğsümüzü kabarttı. Standımızı Milletvekillerimiz, Rektörlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ziyaret ederek öğrencilerimizin heyecanlarına ortak oldular. Binlerce ziyaretçiyi Üniversitemize yakışır şekilde ağırlayan öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Yüzyılı vizyonu ile bilim ve teknoloji üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde devam eden Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak adına Üniversite olarak tüm gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimiz, bu hamlenin yapı taşlarından olan TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadı. Dünyada eşine az rastlanır bu dev festivali ülkemize ve gençliğe kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

TEKNOFEST-İzmir Sonrası Ege Üniversitesi'nde Öğrencilere Rektör Budak'tan Sıcak Karşılama

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak 2023-2024 öğretim yılının başlamasıyla kampüse dönen öğrencileri boyoz, börek ve çay ikramıyla karşıladı. Yaşanan üzücü deprem felaketinin ardından yüz yüze eğitimin başlamasıyla kampüse tekrar ayak basan öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okunurken, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak da sabahın erken saatlerinde onları bizzat karşılayarak heyecanlarına ortak oldu.

Art arda yaşanan talihsiz olaylar neticesinde öğrencilerin kampüslerden uzak kaldığını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “2020 yılında tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 salgını neticesinde öğrencilerimizden uzak kalmıştık. Tam tekrar buluştuk derken bu sefer de binlerce insanımızı yitirdiğimiz Kahramanmaraş merkezli deprem felaketiyle sarsıldık. Maalesef yine öğrencilerimizden uzak kaldığımız bir dönem yaşadık. Ancak yeni eğitim-öğretim yılına yüz yüze olarak heyecan içerisinde başlıyoruz. Her zaman söylediğim gibi öğrencilerimiz olmadan kampüsümüzün bir değeri, bir anlamı kalmıyor. Yaz döneminde onlara daha iyi bir üniversite ortamı yaratmak adına çalışmalar yaptık. Yeni döneme hazırız. Öğrenci odaklılıkta ödüllü bir üniversite olarak tüm öğrencilerimize kampüsümüze hoş geldiniz diyorum. Yeni eğitim-öğretim yılı tüm Ülkemize ve üniversitemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Öğrencilere sıcak bir karşılama gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, akademik birimler tarafından düzenlenen oryantasyon eğitimlerine katılarak çiçeği burnunda Egelilerle bir araya geldi.

Haber Kaynağı : Ege Ajans

Tarih                : 02 Ekim 2023 P.tesi