TÜBİTAK TEKNOFEST Yarışmalarına Siz de Katılın

Millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları TEKNOFEST kapsamında düzenleniyor. 2023 yılında bu yarışmalara 81 il, 96 ülkeden 337.000'den fazla takım ve 1.000.000'dan fazla yarışmacı başvurmuştu.

2024 yılında, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde 10. festivalini gerçekleştirecek olan TEKNOFEST, Adana'da milyonlarca teknoloji tutkununu buluşturmaya hazırlanıyor.

Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen festivalin tarihi ilerleyen günlerde açıklanacak.

Teknoloji Yarışmalarına Başvurular Açıldı

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları için başvurular açıldı!

2024 yılında Adana'da düzenlenmesi planlanan olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin bir parçası olmak için web sayfasındaki başvuru adımlarını takip ederek ilgi duyduğunuz alandaki yarışmaya başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru adımlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

24 Ocak 2024 Çarşamba