EGEKAF'24 Denizli'de Yerini Alan Ege Üniversitesi Standı Yoğun İlgi Gördü

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°nsan Kaynakları Ofisi BaÅŸkanlığı koordinasyonunda, Ege Üniversitesi ile birlikte 15 paydaÅŸ üniversite tarafından desteklenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF 24) Pamukkale Üniversitesi ev sahipliÄŸinde baÅŸladı. E-insan dijital hizmet yaklaşımının bir parçası olarak “Yetenek Her Yerde” kariyer etkinlikleri kapsamında yer alan Ege Kariyer Fuarı’nda Ege Bölgesi’nden katılım saÄŸlayan binlerce öÄŸrenci sektörle buluÅŸtu. Fuarda, Ege Üniversitesinin standı öÄŸrenci ve mezunlardan yoÄŸun ilgi gördü.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “CumhurbaÅŸkanlığı Ä°nsan Kaynakları Ofisi Koordinasyonunda, iki yıl önce üniversitemiz ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz Asya ve Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olan EGEKAF’ın bu yılki durağı Denizli oldu. Bölgemizin ilk yükseköÄŸretim kurumu olan üniversitemiz de bu önemli organizasyonun paydaÅŸlarından birisi olarak yerini aldı. Ege Kariyer Fuarına baÅŸta öÄŸrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari çalışanlarımızla birlikte katılıyoruz. Ege Üniversitesi standımız, fuara katılan gençlerimizin yoÄŸun ilgisiyle karşılandı. Görevlilerimiz burada gençlerin sorularını cevaplıyorlar. Hayallerini ve hedeflerini dinliyorlar. Kariyer yolculuklarına yönelik rehberlik yapıyorlar” diye konuÅŸtu.

Ege Üniversitesinin 2022 yılında Ege Bölgesi Kariyer Fuarının ilkini gerçekleÅŸtirmenin mutluluÄŸunu yaÅŸadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin ev sahipliÄŸinde ve 19 paydaÅŸ yükseköÄŸretim kurumunun katılımı ile iki yıl önce düzenlediÄŸimiz EGEKAF’ta öÄŸrenciler ile iÅŸ dünyasını bir araya gelmiÅŸti.   65 bin öÄŸrenci, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluÅŸlarına ait 600’e yakın firmanın ve 100 binden fazla kiÅŸinin katılımı ile Avrupa’nın en büyük kariyer fuarına imza atmıştık. Ege Üniversitesi olarak, öÄŸrencilerimize, kampüse adım attıkları ilk günden itibaren kariyer bilinci oluÅŸturarak yeteneklerini geliÅŸtirme ve kariyer planlarını yapma konusunda rehberlik ediyoruz. Bu yıl Pamukkale Üniversitesinin ev sahipliÄŸinde düzenlenen Ege Kariyer Fuarında da öÄŸrencilerimizi, staj ve iÅŸ imkânlarının yanı sıra kiÅŸisel ve mesleki geliÅŸimlerine katkı saÄŸlayacak farklı sektörlerle bir araya getiriyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrındaTürkiye Yüzyılı’ hedeflerimiz doÄŸrultusunda her alanda donanımlı, tercih edilen, ulusal ve uluslararası arenada istihdam edilebilirliÄŸi yüksek mezunlar yetiÅŸtirmeye devam edeceÄŸiz” dedi.