canlı destek
TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Ege Üniversitesi Zirvede

Egeli genç araÅŸtırmacıların TÜBÄ°TAK baÅŸarısı devam ediyor.

Ege Üniversitesi TÜBÄ°TAK 2209-A/B ÖÄŸrenci Projelerinde yine zirvede yer aldı

TÜBÄ°TAK Bilim Ä°nsanı Destek Programları BaÅŸkanlığı (BÄ°DEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite ÖÄŸrencileri AraÅŸtırma Projeleri Destekleme Programı” ile “2209-B Üniversite ÖÄŸrencileri Sanayiye Yönelik AraÅŸtırma Projeleri” 2023/2 dönemi bilimsel deÄŸerlendirme sonuçları açıklandı.

Ege Üniversitesinin 2209-A programına yaptığı 635 baÅŸvurunun 416’sı kabul gördü. 2209-B programında ise Ege Üniversitesinin 97 baÅŸvurusunun 63’ü desteklenmeye uygun bulundu. Ege Üniversitesi böylece 2209-A programında yüzde 65 destek oranı ile Türkiye 1’incisi,  2209-B programında ise Türkiye 2’ncisi oldu.

Ege Üniversitesinin, TÜBÄ°TAK 2209-A ve 2209-B Programlarında baÅŸarı geleneÄŸini sürdürerek bu yıl da zirvede yer aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “TÜBÄ°TAK- BÄ°DEB 2209-A Üniversite ÖÄŸrencileri AraÅŸtırma Projeleri ile 2209-B Üniversite ÖÄŸrencileri Sanayiye Yönelik AraÅŸtırma Projeleri 2023 yılı 2. dönemine yapılan baÅŸvurular deÄŸerlendirilerek, destek almaya hak kazanan projeler belirlendi. TÜBÄ°TAK- BÄ°DEB 2209-A programında desteklenen baÅŸvuru oranında birinci, 2209-B programında ise ikinci üniversite konumundayız. Üniversitemizde öÄŸrenimlerine devam eden öÄŸrencilerimizin Ar-Ge kültürü kazanmaları için oluÅŸturduÄŸumuz bilim üretme ekosisteminin sürdürülebilir bir baÅŸarı saÄŸladığını görmekten ziyadesiyle mutluluk duyuyoruz. Üniversitemizde bilimsel araÅŸtırma ve proje hazırlama konusunda güncellediÄŸimiz stratejik hedeflerimiz ile ulusal ve uluslararası bilimsel proje süreçlerini kapsayan araÅŸtırma ekosisteminin daha da güçlendiÄŸini görüyorum. Bu ve benzer baÅŸarılarla, Ege Üniversitesinin, bilim üretme ekosistemi,  güçlü araÅŸtırma altyapısı ve alanında etkin akademik insan gücü ile Türkiye’nin seçkin yükseköÄŸretim kurumlarından biri konumuna yükseldiÄŸini müÅŸahede ediyoruz” diye konuÅŸtu.

“Gençlerimizi geleceÄŸe yön vermeleri için özenle yetiÅŸtiriyoruz”

Ege Üniversitesinde proje hazırlamanın bir kültüre dönüÅŸtüÄŸünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “ÖÄŸrencilerimizin projelerini en verimli ÅŸekilde hayata geçirmeleri ve gerekli desteÄŸi almaları adına kurduÄŸumuz AraÅŸtırma Odaklı ÖÄŸrenci Merkezimiz ile  EBILTEM ve Ege Teknoparkımız da  hocalarımızın danışmanlığında   gençlerimize Ar- Ge kültürü kazandırıyoruz. Bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonrada aynı kararlılıkla öÄŸrencilerimizin bilgi ve teknoloji geliÅŸtirmeleri,  proje hazırlamaları için   eÄŸitimler veriyoruz. Genç bilim insanlarımızı geleceÄŸe yön vermeleri adına özenle yetiÅŸtiriyoruz. Ege Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin 100’üncü ikinci asrını, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu ile bilimin ve akademinin yüzyılı yapmak için çalışmaya, üretmeye, ürettiklerimizi katma deÄŸere dönüÅŸtürmeye devam edeceÄŸiz. Projesi kabul gören öÄŸrencilerimizi, proje yürütücüsü ve danışman hocalarımızı tebrik ediyorum. ÖÄŸrencilerimizin bilim yolunda koÅŸturmasına zemin oluÅŸturarak gerekli motivasyonu saÄŸlamayı sürdüreceÄŸiz” dedi.

Haber Kaynağı : Ege Üniversitesi Haber Ajansı 'Ege Ajans'

Tarih                : 25 Mart 2024 Pazartesi